Меню
+38 (032) 294-80-65 +38 (067) 414-23-44 Україна, Львів, вул. Клепарівська, 18 (на території Львівської пивоварні)
Facebook Instagram Tripadvisor

Зараз відчинено

Зачиняється о 19.00

EN
Головна Про Львівське

Про Львівське

Понад 300 років досвіду пивоваріння

Якщо ви попросите львів’янина познайомити вас із місцевим пивом і кухнею, він обов’язково розповість вам про пивоварню, збудовану 1715 року, яка функціонує і сьогодні. Вона є старішою за знаменитий «Guiness». За сприяння «Львівське» у 2005 році був відкритий перший в Україні Музей пивоваріння, а тепер — сучасний музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня».

Торговельна марка «Львівське» успадкувала найдавніше українське пиво, яке почали варити монахи ще 1715 року. Сьогодні «Львівське» стало частиною культури та історії нашої землі, символом епох і гордістю країни. З ним пов’язані численні львівські приказки: «Хто Львівське пиво п’є — сто літ жиє» або «Львівське пиво — то є кляса». Львівське пиво змінювало обличчя міста, у якому відкривалися численні ресторани та кнайпи, які радо частують відвідувачів і сьогодні.

Перше пиво
всіх часів

Згадки про пиво з’явилися приблизно шість тисяч років тому, коли людина лише почала випікати хліб і пити молоко. Шумери будували канали для зрошення ґрунту й вирощували на ньому злаки, першими опанували технологію виготовлення пива з жита. Зерно шумери мололи в кам’яних жорнах, заливали водою й додавали запашні трави.

Пізніше мешканці Вавилону здогадалися пророщувати ячмінь. Так на світ з’явився солод, необхідний для створення пивного сусла. Пиво було настільки популярне у Вавилонській цивілізації, що великий цар Хамурапі видав державний Пивний кодекс.

Закон про
чистоту пива

У середньовічній Німеччині пиво пережило своє друге народження. Спочатку німці варили не надто смачне пиво, адже клали в нього все, що було на похваті: дубову кору, ясеневе листя, навіть жовч биків.

Нарешті правильні інгредієнти були знайдені. Почалося все з так званої «хмільної революції», що відбулася приблизно 800 року за Карла Великого. Виробництво пива стало головною статтею експорту. Тому в 1516 році в Баварії приймають перший європейський закон про пиво — «Райнхайтсгебот», що перекладається як «заповідь про чистоту». Закон встановлював, що пиво можна варити тільки з води, ячменю та хмелю.

Перше
українське пиво

1715 року монахи-єзуїти отримали дозвіл на будівництво в передмісті Львова пивоварню. Відтоді варять тут пиво «своє і добре» Львівське. У радянські часи пивоварня мала назву «Колос» і була потужним виробником пива в Україні та об’єднувала п’ять пивоварень Західної України. 

1999 року Львівська пивоварня розпочала співпрацю зі стратегічним інвестором Baltic Beverages Holding, який пізніше став належати компанії Carlsberg. Від того часу якість продукції була налаштована під світові стандарти. Сьогодні це сучасна компанія з новітніми технологіями виробництва, одне із найбільших підприємств пивного ринку України та безперечний лідер у Західному регіоні. 

2005 року, підтримуючи давні європейські та автентичні українські традиції, «Львівська пивоварня» заснувала на своїй території перший Музей пивоваріння. Львівські пивовари створили неповторний світ бурштинового хмільного напою з ексклюзивною колекцією експонатів.

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров’я